Přečti si...

Máš ve svém okolí někoho, kdo ti rozumí? Nebo toužíš po pochopení, které ale od tvých blízkých stále nepřichází? Potřebuješ sdílet, jenže kdykoliv se k tomu odhodláš, tak přijde jenom další bolest?

Možná se ti opakovaně stává, že tě čas od času přepadne nějaký splín a nevíš si s ním rady. A tak jsi už někdy nejspíš přemýšlela nad tím, že začít chodit na terapii by mohl být dobrý nápad. Ale pak to celé krachlo na tom, že ti terapie přišla drahá. I to se stává.

Píšu článek po velmi dlouhé době a chci se v něm s tebou podělit o jedno osobní sdílení. Nedávno jsem pracovala na korektuře knihy o encounterových skupinách, kterou píší mí kolegové z psychoterapeutického výcviku a která by měla vyjít už tuto zimu (pokud se zajímáš o osobnostní růst, pak se máš na co těšit!).

Covidové období vystřídalo období možná ještě náročnější - válka na Ukrajině, která má dalekosáhlé dopady i na lidi v naší zemi. Kdekdo se bojí, že válečný konflikt bude trvat dlouho nebo se rozšíří i za hranice Ukrajiny. Ekonomické dopady jsou znát už nyní. Probíhá příchod uprchlíků. Organizují se sbírky peněz i humanitární pomoci. Řada lidí se...